Rolsteigers keuren - NEN 2718

Veilig werken met gekeurde rolsteigers voorkomt nare ongevallen, persoonlijk leed en dure gevolgschade. Laat uw rolsteiger jaarlijks keuren en certificeren volgens de NEN norm 2718.

Risico's
Het spreekt voor zich dat uw werknemers valgevaar lopen als de rolsteiger niet in orde is. Ook is de keuze van het juiste soort steiger voor de juiste werkzaamheden essentieel. Goed onderhoud, kennis over het juiste gebruik (zowel van uw werknemers als degenen die de steiger opbouwen) voorkomen veel problemen. Volgens de Arbo wet zijn ze ook een vereiste.

Verplichte Nen 2718 Inspectie
Via een regelmatige verplichte inspectie kunnen gebreken voortijdig opgespoord en hersteld worden, zodat uw werknemers hun werk veilig en efficiënt kunnen blijven doen. De inspectie moet u laten uitvoeren door een gecertificeerde keurmeester.

Veel gestelde vragen Keuren Rolsteigers

Wat kost het?
Wat kost u een NEN 2718 keuring?

  • Uurtarief keurmeester
    Het uurtarief van de keurmeester bedraagt € 49,50 exclusief btw. inclusief stickers en certificaat op CD

  • Reparatie
    De kosten van eventuele reparatie exclusief onderdelen bedragen € 49,50 excl BTW per uur.

  • Reiskosten
    € 0,50 per km

Certificaat
U ontvangt een officieel NEN keuringsbewijs (NEN certificaat) op CD

Hoe vaak?
Rolsteigers moeten regelmatig gekeurd worden. De keurmeester bepaalt wanneer de volgende keuring moet plaatsvinden. De tijd tussen 2 controles wordt namelijk op basis van een risicoanalyse bepaald. Deze risicoanalyse moet door een bevoegd persoon worden uitgevoerd. In de meeste gevallen geldt een keuring voor 1 jaar. Onze medewerkers zijn bevoegd om deze interval te bepalen en aan te geven wanneer de volgende keuring noodzakelijk is.

Na keuring van uw rolsteiger krijgt deze een keuringssticker. Op deze sticker kunt u zien wanneer de volgende keuring moet plaats te vinden. Ook krijgt u een certificaat en een keuringsrapport. Bij een eventuele controle door de Arbo dienst voldoet u daarmee aan alle vereisten.

Waar?
Uw materieel kan gekeurd worden op de plaats van uw voorkeur. Meestal wordt op locatie gekeurd; wel zo makkelijk voor alle betrokkenen, zeker als u meerdere rolsteigers in één keer wilt laten keuren.

Niet goed gekeurd??
Stel dat een van uw rolsteigers (nog) niet voldoet aan de vereiste norm. In dat geval bent u verzekerd van een snelle reparatie. Bijvoorkeur direct en ter plekke! Waarna herkeuring aansluitend plaats vindt. Is dit niet mogelijk dan kunt u vertrouwen op een zo snel mogelijke vervanging. U krijgt hierover advies van onze keurmeester en ook krijgt u antwoord op eventuele vragen.

Veilig werken: voorkom tragische ongelukken en de gevolgen. Laat uw rolsteigers deskundig keuren volgens NEN2718 door keurmeester.

 

 

Keuring rolsteigers Rotterdam - Keuring rolsteigers Utrecht - Keuring rolsteigers Woerden