EN 1004 - keuring rolsteigers

Blijf veilig werken met rolsteigers! Laat uw rolsteigers regelmatig keuren en certificeren volgens de EN normen.

Risico's
Laat uw werknemers geen valgevaar lopen door een rolsteiger niet in orde is. Kies een soort steiger die past bij het type werkzaamheden. Naast goed onderhoud, kan kennis over het juiste gebruik (zowel van uw werknemers als degenen die de steiger opbouwen) veel problemen voorkomen.

Verplichte EN 1004 Inspectie
Door een verplichte inspectie van uw rolsteiger komen gebreken voortijdig aan het licht. Zorg dat uw medewerkers veilig en efficiënt kunnen werken. De inspectie moet u volgens de wet laten uitvoeren door een gecertificeerde keurmeester.

Nen certificering
Na keuring krijgen uw rolsteigers alle vereiste keuringsstickers en ontvangt u van de keurmeester de benodigde certificaten. Daarmee voldoet u bij een eventuele controle door de Arbodienst u aan alle vereisten.

Rolsteiger reparatie - vervanging
Als uw rolsteigers nog niet voldoen aan de wettelijke eisen bent u verzekerd van een snelle reparatie. Liefst nog ter plekke! Waarna keuring direct plaats vindt.

Is reparatie ter plekke niet mogelijk dan kunt u vertrouwen op een zo snel mogelijke vervanging. Onze keurmeester helpt u graag verder met advies en het beantwoorden van vragen

Veel Gestelde vragen Keuren Rolsteigers

Wat kost het?
Wat kost u een EN 1004 keuring?

  • uurtarief keurmeester
    Het uurtarief van de keurmeester bedraagt 55,00 euro exclusief btw. inclusief stickers en certificaat

  • Reparatie
    De kosten van eventuele reparatie exclusief onderdelen bedragen € 55,00 excl BTW per uur.

  • Reiskosten
    € 0,70 per km

Certificaat
U ontvangt een officieel NEN keuringsbewijs (NEN certificaat)

Hoe vaak?
Rolsteigers moeten regelmatig gekeurd worden. De tijd tussen 2 controles wordt op basis van een risicoanalyse bepaald. Deze risicoanalyse moet door een bevoegd persoon worden uitgevoerd. In de meeste gevallen geldt een keuring voor 1 jaar. Onze medewerkers zijn bevoegd om deze interval te bepalen en aan te geven wanneer de volgende keuring noodzakelijk is.

Na keuring van uw rolsteiger krijgt deze een keuringssticker. Op deze sticker kunt u zien wanneer de volgende keuring moet plaats te vinden. Ook krijgt u een certificaat en een keuringsrapport. Bij een eventuele controle door de Arbo dienst voldoet u daarmee aan alle vereisten.

Waar?
Uw materieel kan gekeurd worden op de plaats van uw voorkeur. Meestal wordt op locatie gekeurd; wel zo makkelijk voor alle betrokkenen, zeker als u meerdere rolsteigers in één keer wilt laten keuren.

Niet goed gekeurd??
Stel dat een van uw rolsteigers (nog) niet voldoet aan de vereiste norm. In dat geval bent u verzekerd van een snelle reparatie. Bijvoorkeur direct en ter plekke! Waarna herkeuring aansluitend plaats vindt. Is dit niet mogelijk dan kunt u vertrouwen op een zo snel mogelijke vervanging. U krijgt hierover advies van onze keurmeester en ook krijgt u antwoord op eventuele vragen.

Veilig werken: voorkom tragische ongelukken en de gevolgen. Laat uw rolsteigers deskundig keuren volgens EN1004 door keurmeester.

 

Bel voor een vrijblijvende afspraak
tel. 06 242 50525 of klik hier

 

NEN 2718 rolsteigers Rotterdam - NEN 2718 rolsteigers Utrecht - NEN 2718 rolsteigers Woerden